داعش و مسئله فلسطین
رنج مردم فلسطین یکی از زخم های دیرین جهان اسلام و بشریت است. بیش از نیم قرن از داستان تلخ زندگی مردم فلسطین می گذرد. سرگذشت اندوه بار فلسطین مملو از رویدادهای ناگوار و خونین بسیاری است. به گونهای که نام فلسطین با آوارگی و اردوگاه، جنگ و شهادت، اسارت و شکنجه، مظلومیت و قربانی شدن همزاد شده است. هرکدام تداعی کننده دیگری است.
ریشه تاریخی این درد بر می گردد به دورانی که انگلیس، بعنوان بزرگترین استعمارگر دنیا از یک سوی با اعراب درباره چگونگی شکست امپراطوری عثمانی با وعده استقلال عرب در حال مذاکره بود، از جانب دیگر با سران صهیونیسم هم درباره چگونگی تاسیس دولتی یهودی در فلسطین، مشغول گفتگو بود. براساس برخی اسناد تاریخی در سال 1897 نخستین کنگره صهیونیسم در شهر بال سوئیس تشکیل شد و مساله تشکیل دولت یهود در سرزمین فلسطین به تصویب صهیونیستهای حاضر در کنگره رسید. هرتزل در کنگره اعلام کرد:" همین امروز ما دولت یهودی را بوجود آوردیم!". در دوم نوامبر 1917 بیانیه لرد بالفور وزیر خارجه دولت بریتانیا منتشر شد که در آن از حمایت انگلستان برای تشکیل یک دولت یهودی در سرزمین فلسطین سخن رفته بود.
تا پیش از جنگ دوم جهانی فلسطین اوضاع بسیار آشفتهای داشت. هر روز قوانین جدیدی از سوی دولت سرپرست به نفع یهود و به ضرر فلسطینیان تصویب و اجرا میشد و در کنار آن مصادره و انتقال اراضی به یهود و مهاجرت یهودیان به فلسطین، شتاب میگرفت. در کنار آن اعتراضات مردمی علیه این اقدامات بالا گرفت. با شروع جنگ دوم جهانی فعالیت صهیونیست ها برای ورود به فلسطین شتاب بیشتری گرفت. جنگ دوم و ادعای مرگ بیش از شش میلیون یهودی توسط آلمان بهترین فرصت را برای صهیونیستها فراهم کرد تا بتوانند با توجه به فضای ترحم انگیز نسبت به یهود پس از جنگ دوم بهره گرفته و پشتیبانی دولتمردان غربی بویژه آمریکا را در تشکیل دولت یهودی با خود داشته باشند. در کنار این اقدامات گروههای تروریستی هاگانا و ایرگون شکل میگیرند که بدنه اصلی ارتش رژیم صهیونیستی به شمار میآیند. این نیروهای شبه نظامی توسط ارتشیان یهودی کشورهای اروپایی بویژه لهستان آموزش میدیدند. از آغاز سال 1944 همین گروهها شروع به بمبگذاری و خرابکاری کردند.
سرانجام در 15 می 1948 نماینده عالی انگلیس در پی تعامل و توافق های پیشین در حالی که فلسطین را ترک می گفت صهیونیستها تشکیل دولت خود را اعلام کردند. چند لحظه بعد ترومن رئیسجمهور آمریکا آن را به رسمیت شناخت! این در حالی بود که شورای امنیت هنوز در حال بررسی مسئله فلسطین بود.
از آن زمان تاکنون در مقاطع مختلف بحران فلسطین با کشتار و خون، غصب و چپاول، کوچ دادن های اجباری و شهرک سازی های صهیونیستی ادامه یافت ؛ چنانچه در روزهای اخیر شاهد هستیم که جنگ تمام عیار رژیم اسرائیل برعلیه مردم و مقاومت فلسطین جریان دارد. این در حالی است که نهادهای بین المللی و کشورهای به اصطلاح بشردوست جهان همانطور که نسبت به بسیاری از قضایای تکان دهنده و فاجعه های بشری سکوت اختیار نموده اند، در این باره نیز مهر سکوت برلب زده و با بی تفاوتی تمام شاهد افزایش رنج مردم فلسطین می باشند.
علاوه بر درد و رنج تاریخی فلسطین فاجعه ای دیگری که اکنون در منطقه در حال شکل گیری می باشد ظهورگروه های افراطی و تکفیری است که بنام اسلام و مسلمانان عزم آن دارند که تیشه بر ریشه اسلام زده و مسلمانان را به بهانه های گوناگون به قتلگاه بفرستند. یکی از این گروه های تکفیری و فاجعه آفرین گروه داعش است. گفته می شود که این گروه انشعاب یافته از سازمان القاعده بوده و اکنون با پای گرفتن در مناطقی از سوریه و عراق ، خود داعیه خلافت اسلامی را دارد. این گروه تروریستی از هنگامی که مناطق تحت تصرف خود را بدست آورده است دست به شنیع ترین رفتارهای ضداسلامی و غیرانسانی زده است.
نکته مهم این است در شرایطی که جهان اسلام و بشریت در داغ فلسطین مبتلا هستند این گروه تروریستی دست به ایجاد جنگ فرقه ای و تصفیه مذهبی در مناطق تحت کنترل خود زده است. عصبیت این گروه به مرحله ای است که حضور دیگر مذاهب و آیین ها را نیز تحمل ننموده است. شگفت انگیز تر این که رهبراین گروه تروریستی در پاسخ به این پرسش که چرا در چنین شرایطی بجای اینکه نیروهای داعش برضد اسرائیل و در حمایت ا ز مردم فلسطین وارد عمل نمی شوند ، و جنگ با همکیشان خود را پیش می برند ؟ پاسخ داده است که در قرآن کریم به ما دستور داده نشده است که بر علیه یهود و نصارا بجنگیم؛ بلکه خطر منحرفین و منافقین را خطرناکتر از یهود و نصارا دانسته است. حال تفسیر این ادعای انحرافی را به فرصت دیگر وا میگذاریم؛ درست در همان آوان افشاگری هایی از سوی اسنودین در برخی از نشریات به نشر رسید که حکایت از آن داشت که گروه تروریستی داعش به شمول رهبر آن ابوبکر بغدادی تربیت یافته سازمان های استخباراتی سیا و موساد بوده و آنان سال ها در این زمینه آموزش دیده اند. هم چنین نخست وزیر اسرائیل نیز طی مصاحبه ای از اینکه داعش ، اسرائیل را دشمن عمده نخوانده است اظهار خوشحالی نموده است.
بنابر این با بررسی تاریخچه و تحیلیل رویدادهای خونین فلسطین و شکل گیری رژیم صهیونیستی در منطقه و ظهور گروه های افراطی و تکفیری در منطقه از جمله داعش در شرایط کنونی کاملا روشن می شود که میان این اضلاع رابطه مستقیم وجود دارد. نتیجه آن که گروه تکفیری و تروریستی داعش در واقع پیش قراول اجرای نقشه خاورمیانه بزرگ از نیل تا فرات است که نیم قرن پیش سران صهیونیستی با حمایت سران غربی آن را برنامه ریزی نموده بودند.
عبدالشکور اخلاقی